Výhody a prednosti

Výhody a prednosti originálnych keramických nožov KYOCERAkyocera%20-%20logo

- 25 ročná skúsenosť v spracovaní základnnej suroviny a výrobei keramických nožov a pomôcok,

- celosvetový líder vo výrobe hight-tech keramiiky a tým aj keramických nožov -- overený výrobca,

- najširší sortiment keramických kuchynských nožov a príslušenstva,

- unikátne zloženie základného materiálu a najvyspelejšia technológia výroby garantuje väčšiu a dlhšie trvajúcu ostrosť najmä počas prvých
  mesiacov,

- o 50% vyššia pevnosť v porovnaní s oceľovými nožmi,

- 10 až 15-krát ostrejšie ako oceľové nože,

- nehrdzavejú,

- ručné brúsenie majstrami – vyššia ostrosť a presnosť, 

- tenšia čepeľ zabezpečuje čistejší, hladší rez s menšou námahou pri krájaní,

- váha keramických nožov je až o 1/2 menšia oproti oceľovým nožom,

- čepele KYOCERA sú pružné (dajú sa mierne ohnúť) - čo redukuje možnosť zlomenia takmer na nulu,

- chemická čistota materiálu, 

- pri krájaní nevzniká statická elektrina – výboje,

- zllúčeniny niklu nie sú použité pri výrobe keramických nožov – maximálne vhodné pre alergikov na nikel a iné chemické prvky,

- keramické nože nezanechávajú chuťové stopy a neuvoľňujú kovové ióny do krájaných potravín - preto neovplyvňujú chuť,

- keramické nože neabsorbujú čiastočky krájaných potravín,

- hygiena – jednoduchá údržba – krátke opláchnutie a utretie,

- eliminovaná je oxidácia (hnednutie) krájaných potravín v mieste rezu (ovocie, zelenina),

- pri krájaní keramickým nožom neničia sa vitamíny a minerálne látky obsiahnuté v ovocí či zelenine – veľmi vhodné pri spracovaní potravín
  pre malé deti, chorích, rekonvalescentov, alergikov a podobne,

- najvyššia bezpečnosť – KYOCERA vkladá kovovú „časť” do rúčky všetkých nožov  (kontrola na letiskách, verejných inšitúciách a pod.).  
  Žiadna iná firma túto ochranu nemá.

 

Porovnanie s cenovo dostupnejšími – lacnejšími keramickými nožmi .

Nejde vždy len a len o výrobky od výrobcov z Číny.

Používanie lacných keramických nožov už po krátkom čase sklame svojích užívateľov.
Nie sú už na začiatku používania tak ostré ako je predajcami sľubované, neprimerane rýchlo sa otupia, vyštrbia a stanú sa nepoužiteľné.

Pri pádoch na zem na ostrí vzniknú štrbinky. Čepeľ je hrubšia a nie je pružná.

Hlavnými  dôvodmi sú:
- týto výrobcovia nemajú prístup ku kvalitnej základnej surovine,
- sú bez výskumu a skúseností s výrobou a spracovaním high-tech keramiky,
- nemajú dostatočné výrobné zariadenia – lisy s výkonom od 3 000 ton/m2 až po 20 000 ton/m2, pece s možnosťou 
  vypaľovania 400°C teplote a viac,
- používaná konečná „keramika” má nižšiu pevnosť, hustotu materiálu atď, atď,
- využívajú takmer len strojné brúsenie

Výsledok: Prichádza k strate dôvery k používaniu keramických nožov.

 

Ako sa možno pomerne jednoducho presvedčiť o ostrosti akéhokoľvekeramického noža.

Skúste prerezať hárok kancelárskeho papiera či svoju vizitku. Prerezal ho váš vybraný keramický nôž ľahko? Ťažko? Vôbec?

Boli už aj prípady kedy lacný keramický nôž neprerezal ani 1 hárok kancelárskeho papiera.

Ostrosť keramických nožov KYOCERA (aj KASUMI) bola testovaná firmou HONDA na špeciálnom stroji. Testovací papier: 120 x 30 x 0,03 mm. Tento stroj testoval životnosť ostria nožov na drsnom papieri, ktorý rýchlo obrusuje čepeľ. 

  kyocera%20krivka%20ostrosti%20kyotop_800

 

Ten najvhodnejší model pre vás.
Aktuálnu ponuku máme vystavenú v našej predajni na Mánesovom nám. 4, Bratislava.


Úvod  |  O firme  | Služby  |  Produkty  |  Predajňa  |  Darma informuje  |  Kontakty