Keramické nože KYOCERA

kyocera%20-%20logokyocera%20-%20súprava%202%20nože

Tradícia

Firma Kyocera (Kyoto Ceramics) je nadnárodná korporácia so sídlom v meste Kyoto v Japonsku. 

Kyocera je lídrom v oblasti technickej keramiky. Jej výskumom a vývojom sa zaoberá od roku 1959. High-tech keramika (oxid zirkoničitý) je vyvinutá a patentovaná japonskou firmou KYOCERA.
Využitie high-tech keramiky na báze oxidu zirkónia pre výrobu keramických nožov má v Kyocere už 25-ročnú tradíciu (od roku 1984) a to v duchu japonskej dôslednosti, zmyslu pre detail, vysokého štandardu technických parametrov, kvality finálneho vyhotovenia a s rešpektovaním životného prostredia.

Vyťažená hornina s obsahom zirkónu sa postupne upravuje a čistí až je dosiahnutá 100% čistota zloženia. Hlavný výrobný proces sa nazýva HIP (Hot Isostatic Pressing), kde sa nože vyrábajú vo vákuu. Vylisované sú základy nožov lisom o tlaku 3 000 ton/m2. Následne sú vypálené v peciach pri teplote 400°C. Modely KYOTOP sú lisované až tlakom 20 000 ton/m2 a vypálené pri vyššej teplote ako 400°C.  Ručne brúsené majstrami v duchu tradície a japonskej presnosti. Nakoniec laserom je vypálené označenie a vsadený je aj „kúsok“ pre rozpoznanie detektorom kovov. Počas výroby jednotlivé diely sú kontrolované a testované.

Ostrosť a tvrdosť

kyocera%20tvrdost_cbeztt-300pixjpgMohsová stupnicai tvrdosti. Najvyšší stupeň 10 má diamant a najnižší má mastenec (stupeň 1). Oceľ dosahuje tvrdosť 5,5. Keramické nože vyrobené z oxidu zirkoničitého (Zr2O2) majú tvrdosť 8,8. Svojou tvrdosťou sa teda približujú k diamantu a vysoko prevyšujú tvrdosť ocele.

Ostrie keramického noža je len minimálne opoterbované pri krájaní či plátkovaní ovocia, zeleniny, pečiva,  vykosteného surového či tepelne upraveného mäsa, rýb. Ostrie zostáva až 10 až 15 krát dlhšie ostré ako ostrie oceľového noža. 

Keramický nôž je vždy doplnkom a nie náhradou oceľových nožov a oceľové nože sú doplnkom keramických nožov. Oceľové nože sa používajú na vykosťovanie, rozrábku, vykrajovanie, krájanie mrazených potravín, krájanie syrov.

Keramické nože sú pri výrobe ručne brúsené jemnými diamantový kotúčmi na mikroskopickú ostrosť.

Skúsenosti z používania keramických nožov KYOCERA preukázali, že keramické nože vydržia bez výrazného otupenia viac ako rok. Ak je potrebné nôž nabrúsiť, je to možné iba na diamantovom kotúči. (Brúsenie zabezpečíme – kontaktujte nás.)

 

 

 Vitamíny, minerály kyocera%20photo_for_2nd_level_why_ceramic

Kovový nôž pri rezaní vytvára elektrický náboj, ktorý ničí vitamíny dôkladnejšie ako vriaca voda. Keramický nôž naopak všetky vitamíny a minerály zachováva.

Vitamíny a minerály pomáhajú urýchľovať a usmerňovať dôležité životné pochody v našom tele a sú nevyhnutné pre zdravie človeka. Málo sa vie, že ak do ovocia či zeleniny zarežete oceľovým nožom, vznikne pomerne silný elektrický článok. Tým sa okamžite naštartuje rozklad enzýmov a vitamínov.

Keramické nože sú chemicky čisté (vyrábané sú zo 100% zirkónu), veľmi odolné, nereagujú s krájanou potravinou, sú hygienicky čisté. Nezanechávajú chuťové a pachové stopy ako je to u oceľových nožov. Ovocie a zeleniana na reze nehnedne. 

Aj naše maminky a babičky nepripravovali ovocie a zeleninu na kovových strúhadlách, ale používajú strúhadlá zo skla, keramiky alebo umelej hmoty.

 

Farby čepele

Keramické nože s čiernou farbou čepele sú rovnakej kvality ako nože s bielou farbou čepele.kyocera%20fk_neu
Rozdiel je len vo farbe.

 

Séria KYOTOP   kyocera%20kyotop%20shopmingsway_2204_200660kyocera%20kyotop-hroty

Prémiová séria nožov Kyocera. Najtvrdšia čepeľ akú človek doposiaľ pozná a využíva

Vypálením laserom vzniká krásna damašková vzorka po celej čepeli noža. Drevená rúčka (drevo pakka) je odolná voči vlhkosti a je pripevnená 3 nitmi k čepeli. Čepeľ KYOTOP noža SASHIMI s 20 cm čepeľou je brúsená iba z jednej strany, druhá ostáva rovná. Čepeľ je ostrá a vydrží aj niekoľko rokov.

KYOTOP nože sú nenahraditeľným nástrojom nielen pre šéfkuchárov ale pre všetkých, ktorý ocenia ľahké, presné a pohodlné krájanie.
Sú priam stvorené na rezanie tradičného japonského sushi (SASHIMI nôž s 20 cm čepeľou).


V rovnakej kvalite sú v ponuke aj luxusné vreckové nože s 5 cm čepeľou.

Všetky nože sú dodávané v balení, ktoré obsahuje aj návod na používanie.

Pre zákazníkov, ktorí si zakúpili keramický nôž Kyocera u nás v predajni poskytneme brúsenie noža zdarma. 

Aktuálnu ponuku máme vystavenú v našej predajni na Mánesovom nám. 4, Bratislava.

 


Úvod  |  O firme  | Služby  |  Produkty  |  Predajňa  |  Darma informuje  |  Kontakty